torsjö live vers2

”Medierna måste göra urval”

”Medierna måste göra urval”

INSÄNDARE. Ronny Larssons återkommande klankande på Public Service är av tröttsammaste slaget. Nu senast i ord som ”SVT med sin alldeles egen agenda”. Visserligen har SVT ett program som heter Agenda, där olika politiska åsikter får brytas mot varandra, men det är väl inte det som han menar? Det finns många medier som driver helt klart sin egen (borgerliga) agenda, men det skriver han inget om. Han nämner inte med ett ord TV4, med den klart partiske och förment objektive journalisten Marcus Oscarsson.
Jag kan förstå Ronny Larssons frustration över SVT och dess vd, som vägrar svara på hans brev (mejl). Men jag instämmer i hans åsikt om hur kan Ulf Kristersson aspirera på statsministerposten, med hans ”meritlista”, ofattbart!
”Grunden för att förstå journalistiskt arbete är att mediernas format är begränsade, medan verkligheten är obegränsad. Därför måste medierna göra urval, vilket innebär att man gör en bedömning av hur intressanta olika händelser och nyheter är och hur relevanta olika sakuppgifter kan tänkas vara för att läsaren, lyssnaren och tittaren ska förstå vad som hänt. En självklar del i detta är att man inte vidarebefordrar uppgifter som inte går att styrka eller kontrollera”. — ur Håkan Holmbergs skrift: Den farliga mångfalden – om Sverigedemokraternas världsbild, (sid 41). 


Lars Nord, Fritänkare och outsider

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se