torsjö live vers2

Varför politiska partier i kyrkovalet?

Varför politiska partier i kyrkovalet?

INSÄNDARE. Det kan man fråga sig när man läser Anna Wallentheims insändare. För undertecknad är det totalt obegripligt att politiska partier ska ”lägga” sig i en fri kyrkas angelägenheter. Har man inte upptäckt att Svenska kyrkan redan vid millennieskiftet blev ett fristående samfund, som alla andra, och varför ställer man inte upp som politiskt parti när andra samfund väljer styrelse? Eller för all del, när en idrottsförening väljer styrelse? Det är kanske att hårddra det, men påvisar hur orimligt det är med politisk inblandning i ett fritt samfund.
Nu ska det i ärlighetens namn sägas att det inte bara är Socialdemokraterna som är ensamt politiskt parti som ställer upp i kyrkovalet. Det finns fler som inte upptäckt att politiska partier inte ska ”lägga” sig i ett fristående samfunds angelägenheter. Endast tre är rent kyrkliga grupper, resten är ”avknoppningar” från politiska partier. 
Min uppmaning till alla politiska partier och för all del övriga avknoppningar, lämna kyrkovalet och ägna er enbart åt den rent politiska verksamheten. Man kan också fråga sig om Jesus tillhörde något parti eller om han levt i dag, vilket skulle han då ha tillhört, om något? Eller stod han över alla världsliga organisationer? Är väl medveten om frågeställningen är provocerande för rättrogna kristna.   


Lars Nord, Fritänkare och outsider      

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se