torsjö live

Det finns flera extrema partier

Det finns flera extrema partier

INSÄNDARE. Ronny Larsson går till orättmätigt hårt angrepp mot MP. Det liknar mest en hatretorik. Att vi inte med vårt relativt låga invånarantal skulle påverka klimatet är en sanning med modifikation. Summan av helheten består av alla delar tillsammans. Att utesluta ett land från påverkan är närmast naivt. En  överväldigande del av forskarna är överens om att CO2 med flera gaser påverkar klimatet. Det kan inte ”amatörforskare” på Svebbtv motbevisa, ej heller hatsajter som Riks och Samnytt med flera. Det hade varit intressant att att få redovisat av Ronny Larsson var gränsen i invånarantal går, när landet inte behöver bry sig om klimatet?
Jag skulle vilja påstå att alla övriga partier är extremt okänsliga för åtgärder mot klimatförändringarna. Den som vågar knysta om att vi skulle behöva göra några uppoffringar för åtgärder mot klimat- och miljöförstöring, är rädsla för att ”skrämma” förmodade väljare. Det är det stora dilemmat i dagens politik. Men att påstå att en 50-öring/liter för bilbränslet gör skillnad för de som bor på landsbygden, är ren populism och röstfiske.    
När Jimmie Åkesson indignerat angrep Socialdemokraterna för att stödja sig på en ”kommunistisk kurd”, Amineh Kakabaveh, var han ute i ogjort väder. Vid  röstningen stödde även Liberalernas Nina Lundberg Magdalena Andersson som statsminister. Kakabaveh får dessutom av SD-anhängare glåpord efter sig att lämna landet. Osmakligt! 
Förra mandatperioden hade SD sju politiska vildar, bland annat Åkessons svärmor, som hoppade av p.g.a. ”ledarkulten” i partiet. ”Har man den här attityden, den här otäcka hierarkin och maktstrukturen och det här partiet en dag får regeringsmakten – då vill inte jag vara med längre. Det bävar jag för”, sa hon då. Det finns således fler partier som är extrema.
Om Ronny Larsson tycker att avståndet till våra politiker är avgrundsdjup, får vi också skylla lite på oss själva. Varför inte gå med i ett parti eller kontakta ett partis företrädare och framför dina åsikter. Att göra tummen upp eller spy sin galla på hatsajters kommentarsfält påverkar eller gynnar inte det politiska samtalet. 


Lars Nord Hässleholm 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se