torsjö live vers2

Sänkt drivmedelspris ger fel signal

Sänkt drivmedelspris ger fel signal

INSÄNDARE. Att Ronny Larsson inte litar på vad en överväldigande del av forskarna säger, kan jag inte ändra på. Men att han av allt älskar luftföroreningar genom avgaserna från bilismen som sker, samt den temperaturhöjande CO2-gasen, är obegripligt för mig. Att många dör i förtid på grund av luftföroreningar är odiskutabelt och inget som bekymrar Ronny Larsson. De som kommer att drabbas först är lågt liggande länder i övärldar jorden runt. Vi i den rika världen bär på grund av vår ”överkonsumtion” störst ansvar. Att CO2-gasen i atmosfären kan tillåtas att nå oändliga nivåer, är tydligen inget som bekymrar honom. Beklagligt!
Jag har ännu inte fått svar på var gränsen går (befolkningsmässigt) när ett land inte behöver bry sig om att begränsa sina utsläpp. Läsarna väntar säkert med spänning på svaret. 
När det gäller andra partiers ”lik i lasten” är jag fullt medveten om detta. Skillnaden är att ända in i nutid kan vi läsa och höra hur SD-företrädare uttalar sig i hatiska och rasistiska ordalag (se sd-citat.nu). Dessutom spär SD-svansen på med ytterligare hatretorik i kommentarsfälten. Har inte Larsson följt med i SD:s kommentarsfält?
Ronny Larsson påstår att en 50-öring lägre pris för drivmedel inte är tillräckligt, därav min slutsats att det är rent röstfiske. För att minska bilismen och därmed föroreningarna är det fel signaler att sänka drivmedelspriserna. Självklart borde de som bor och arbetar i de agrara näringarna ha kompensation för drivmedel. De som väljer att bosätta sig på ren landsbygd för att det är ”mysigt” och arbeta i tätorterna, bör inte kompenseras. De anser sig ha råd med bosättningen.


Lars Nord, Hässleholm

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se