torsjö live vers2

Covid stängde två förskolor

Covid stängde två förskolor

Två förskolor i Hässleholms kommun är stängda hela veckan på grund av att en stor andel av personalen är smittad av covid-19 eller har symptom på misstänkt smitta. Det gäller Hattstugan i Bjärnum och Speldosan i Tormestorp.

Kommunen meddelar på sin hemsida att bara vårdnadshavare med så kallade samhällsviktiga arbeten kan lämna sina barn på de berörda förskolorna under veckan. En mindre personalgrupp utan symptom kommer att vara på plats.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Niklas Persson, barn- och utbildningschef.

– Beslutet är fattat då jag bedömer att vi inte kan stärka upp personalsituationen på något annat sätt. Just nu har vi en omfattande personalfrånvaro i hela barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet vilket inte gör det möjligt att flytta personal från den ena förskolan till den andra, säger förvaltningschef Niklas Persson i en kommentar på hemsidan.

Om personalsituationen förbättras kan beslutet omprövas under veckan. Annars är bedömningen att förskolorna kommer att vara öppna som vanligt från och med måndag, den 24 januari.

– Denna typ av beslut kommer alltid hastigt och jag kan enbart be om förståelse utifrån den situation vi befinner oss i, säger Niklas Persson.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se