Gruppen-3a-328x120

Tillåt gårdsförsäljning

Tillåt gårdsförsäljning

INSÄNDARE. Äntligen kan de gårdar i Skåne som framställer öl och vin få möjlighet att hemma på gården sälja sina egna varor. Centerpartiet har under flera år drivit på för att vi skall få en förändrad lagstiftning som ger möjligheter till gårdsförsäljning. Detta skulle stärka besöksnäringen och underlätta landsbygdsutveckling. En utredning har nu kommit fram till att gårdsförsäljning skulle kunna ske utan att hota Systembolagets undantag från EU-rätten. Gårdsförsäljning innebär inte försäljning av så stora volymer av vin och öl att det kan öka missbruket utan det sker under betryggande former. Ett beslut i rätt riktning innebär att Sverige kan vidareutvecklas som mat- och dryckesproducerande land. Som centerpartister och förkämpar för en levande landsbygd och ett Sverige i balans, anser vi att regeringen nu snarast skall lägga fram lagförslag om att tillåta gårdsförsäljning – ännu en viktig åtgärd som bidrar till framtidstro på landsbygden.

Mårten Nobin (C), Stoby kandidat i riksdagsvalet

Lars-Ivar Ericson (C), Tyringe kandidat i valet till region Skåne

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se