torsjö live vers2

Tio klasser på distans under tisdagen

Tio klasser på distans under tisdagen

Nu minskar antalet klasser i Hässleholms kommun som har distansundervisning på grund av hög frånvaro. Många av de på fredagen 57 klasserna kom tillbaka till skolan på måndagen och fler återvänder på tisdagen. Under tisdagen väntas tio klasser beröras, varav två tillkom på måndagen.

Enligt de nya rekommendationerna på grund av covid-19 ska distansundervisning inte längre ske för att bryta smittkedjor i skolorna. Eftersom frånvaron är så stor på grund av smitta och karantänkrav kan klasser istället skickas hem om frånvaron är så hög att det blir svårt att bedriva god undervisning. Det handlar också om att så många elever som möjligt ska få del av undervisningen och det bedöms inte hanterbart för lärarna att samtidigt ha undervisning både i klassrummet och på distans.

24 klasser hade fortfarande distansundervisning under måndagen. 16 av dessa väntas tillbaka på tisdagsmorgonen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Barn- och utbildningschef Niklas Persson beslöt på måndagen om distansundervisning för ytterligare två gymnasieklasser på Hässleholms Tekniska Skola, som drabbats värst med som mest 16 klasser på distans. Som det ser ut nu är det bara de två nytillkomna klasserna som inte undervisas i skollokalerna på HTS denna vecka.

– Vi har haft ganska många avstämningar idag, men läget ser bättre ut än förra veckan, sgäer Niklas Persson.

En mellanstadieklass på Furutorpsskolan fick på måndagen också sin distansundervisning förlängd till och med onsdag. Kvar till och med onsdag är dessutom två gymnasieklasser på Jacobsskolan, två högstadieklasser på Linnéskolan samt tre mellanstadieklasser, varav två på Grönängsskolan och en på Västerskolan.

Berit Önell

Läs mer:

2022-01-27 57 klasser på distans

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se