torsjö live vers2

Vad vill Spångberg egentligen?

Vad vill Spångberg egentligen?

INSÄNDARE. Jag vill försiktigt säga “varsågod” till Herr Spångberg som i sitt senaste lilla inlägg sa att han blivit inspirerad av mina inlägg och genom det ska verka för att socialkonservatism ska få så stort inflytande som möjligt.

Jag säger det försiktigt för med all respekt, utöver den ganska genomskinliga ironin så tycker jag att där ligger något djupare i hans inlägg.

I sin lista av inspiratörer så nämner han Dolores Öhman (Mp) och Stanley Hallström och Lars Nord. I den listan så finns där enbart en politiker som verkar för Hässleholms väl och funktion. Vi andra är bara enkla medborgare med varsin röst i detta vimmel av åsikter i den offentliga debatten.

Att man kan vara butter på politiker är väl en sak. Jag har väl själv uttryckt mina åsikter om en och annan politiker i denna kommunen. Och med tanke på dessa politikers utspel, inlägg och politik så har det också cementerat min politiska åsikt och format mina inlägg i denna fantastiska tidning.

Men när Herr Spångberg även nämner medborgare i sin lilla lista när han vill cementera sin politiska övertygelse så börjar det bli lite mörkt tycker jag. Han vill alltså “göra vad han kan” för att socialkonservatism ska få så stort inflytande som möjligt på grund av mig och andra medborgare i den offentliga debatten.

Herr Spångberg menar väl ändå inte att han ska verka för att medborgare som jag och Herr Hallström och Herr Nord, eller politiker som Dolores Öhman (Mp), ska hålla klaffen?

För ärligt talat, om du inte hade hållit med om mina åsikter, vore det inte enklare att bara säga det och komma med motargument?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För mig verkar det som att Herr Spångberg istället för att debattera vill att nationalsoc… förlåt, socialkonservativa ska få makten.

Så med den röda tråden så finns det ju enbart en slutsats att dra. Det är att Herr Spångberg vill att dessa folkvalda ska aktivt tysta majoriteten som nu har skilda åsikter och världssyn än det politiskt korrekta som de socialkonservativa driver. En klar inskränkning av det fria ordet tycker jag, något som nu existerar i länder som Polen och Ungern bl a.

Så vad är då som inspirerar Herr Spångberg? Att jag har fel? Att jag har rätt? Eller att jag uttrycker mig över huvud taget? Jag kan ta debatten om Herr Spångberg tycker jag har fel, det är det som är fantastiskt med demokrati. Men om han på fullaste allvar tror att jag kommer att hålla truten bara för att han vill skicka politiker på brunhögerkanten till ledande ställning så lever han nog i en fantasivärld, och då är det nog dags för Herr Spångberg att vakna upp och se verkligheten.

Oavsett om vi får en socialkonservativ regering eller kommunledning så kommer jag fortfarande att kritisera dess brist på politik och aktiva historierevisionism. Vi som minns förra valet och har kapaciteten att läsa kan se hur dessa politiker nu aktivt försöker påskina att de visst driver politik för alla trots att de just nu tar beslut tvärt emot sina egna löften i senaste valet. Och nu sitter de i tidningar och försöker skylla sina misslyckanden på Miljöpartiet. Tragiskt.

Slutligen, om Herr Spångberg vill hålla liv i en fri och öppen debatt så är jag med på hans sida. Jag är för att alla ska komma till tals och få säga sitt under ordnade och respektfulla former.

Men hålla truten, det tänker jag då rakt inte göra. Oavsett vilken nationalsocialist vi drabbas av i ledande ställning.

Ulf Nilsson, Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se