torsjö live vers2

Blott ett bedrägligt sken

Blott ett bedrägligt sken

INSÄNDARE. Miljöpartiets Dolores Öhman ges i Frilagt och i NSK 2022-01-31 utrymme. Hon breder ut sig och kommenterar sin motion i KF där hon prioriterar en fråga om att måla kommunens bänkar i regnbågsfärger. Hon har tidigare föreslagit att klimatnödläge ska införas i vår kommun. Detta utan framgång. Denna ”Miljö”partist tycks leva omedveten om verkliga miljöproblem i vår kommun. Här ska tas upp ett som drabbar kommuninvånare oavbrutet dygnet runt. Undertecknad tänker bl.a. på den tunga trafik som tar väg 117 mellan Hässleholm och Markaryd i anspråk. Avgassprutande till stor del utlandsregistrerade tunga fordon dundrar oavbrutet fram några få meter ifrån människors bostäder i exempelvis Bjärnum och Vittsjö. Skolelever har att försöka ta sig över denna hårt trafikerade väg. Vägens asfaltsbeläggning är för övrigt i uselt skick. Detta tycks omedelbart behöva åtgärdas. Dolores Öhman(MP) talar svävande om allas lika värde och rätten till det ena och det andra.Boende utmed väg 117 och andra trafikleder med trafikinfarkt i vår kommun har såvitt kan förstås rätt till en mänsklig boendemiljö ”nu”.För detta har givetvis hela politiker-etablissemanget ett ansvar. Dock i synnerhet ett parti som säjer sig värna om miljön men prioriterar något som i intet avseende kan förbättra miljön för människor i vår kommun.Politiker har en oavvislig plikt att ta tag i akuta problem. Att tro sig kunna rädda framtida generationer från exempelvis det man kallar klimathotet kan vara lovvärt men får inte dölja de akuta miljöproblem vi har mitt framför ögonen.Nå när vi tar vår daglig promenad klarar vi oss utan målade bänkar. Naturen bjuder över årstiderna på en magnifik färgskala.

Ronny Larsson i Kvistalånga

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se