Gruppen-3a-328x120

Europaforum firar 20 i maj

Europaforum firar 20 i maj

Datum för 2022 års Europaforum är nu spikat till 24-25 maj. Programpunkter och talare har ännu inte utannonserats, men i ett pressmeddelande från Hässleholms kommun utlovas ett ”fullmatat” program genomsyrat av riksdagsvalet och Sveriges kommande ordförandeskap i EU:s ministerråd från och med 2023.

Under 2021 fanns möjlighet att delta även på distans, och 2020 hanterades Europaforum helt digitalt. Formerna för 2022 beror på de restriktioner som gäller i maj.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Evenemanget blir det tjugonde i sitt slag. Sedan starten 2003 har Europaforum verkat för att uppmärksamma och belysa aktuella EU-frågor, inte minst relationen mellan lokala förhållanden och EU-politiken, samt att ge Hässleholmarna direktkontakt med beslutsfattare och expertis.

Konceptet är seminarier, paneldebatter och utfrågningar med politiker, opinionsbildare, akademiker och andra sakkunniga där även allmänheten har möjlighet att delta med frågor och inlägg. De senaste åren har Europaforum gästats av bland andra Annie Lööf (C), Jonas Sjöstedt (V), f.d. EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M), f.d. migrationsminister Morgan Johansson (S) och terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Panelsamtal under Europaforum Hässleholm 2019. Foto: fotografdaniel.se

Europaforum organiseras av Hässleholms kommun, EU-kommissionens representation i Sverige, Europaparlamentets kontor i Sverige, Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps), Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet och Europa Direkt Hässleholm.

Entré är kostnadsfri, men förutsätter förbokning. Anmälan görs på www.eu-forum.se

Jonathan Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se