Säg ja till Nato

INSÄNDARE. Ända sedan jag var barn (var 12 år när Sovjetunionen invaderade Tjeckoslovakien 1968) har jag trott att Sverige skulle få hjälp av USA och Nato om Sovjetunionen/Ryssland skulle anfalla Sverige. Även om vi visste att Sverige var alliansfria (”neutrala”) var det så som många av oss, som var barn på 60-talet, tänkte. I vuxen ålder har jag funderat mycket på – Varför tänkte jag så som barn? Tänkte jag rätt? Under de senaste 10 åren har jag kommit till en annan insikt. Även om vi har ett bra samarbete med Nato så kan vi inte förvänta oss att få deras hjälp utan ett svenskt medlemskap. Efter den 24 februari har jag gått från insikt till övertygelse om att ett Nato-medlemskap gör Sverige tryggare.

Det finns de som i olika debattinlägg, den senaste tiden, har påstått att ett svenskt medlemskap i Nato kommer uppfattas som ett hot mot Ryssland. Ett mycket långsökt resonemang tycker jag. Ett resonemang som innebär en anpassning till och deltagande i det fula spel som Putin ägnar sig åt. Nato är en försvarsorganisation och hotar därmed inget annat land. Den som anlitar en livvakt hotar ingen annan.

Det är hög tid att gå med i Nato. För Sveriges bästa.

Mårten Nobin (C), Stoby
kandidat i riksdagsvalet

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com