logga-ligg-tjock

Varför inte tänka ett steg längre?

Varför inte tänka ett steg längre?

INSÄNDARE. Ronny Larsson skriver att politikerna ska sänka skatten på el (inte hur mycket) och på bensin och diesel med minst 8 kronor. Inte ett ord hur det ska betalas. Kristersson vill att skatten ska sänkas med 5 kronor. Ej heller han hur det ska betalas, rena valfläsket. Jag trodde i min enfald att han bejakade marknadsekonomin.

Det hjälper inte att vi sänker skatten, då höjer Putin oljan lika mycket. Då är det väl ändå bättre att pengarna (skatten) stannar i landet, eller hur, Ronny Larsson? Jag upprepar, hur korkad får man vara? Varför inte tänka ett steg längre innan man skriver något? Sen ”skryter” han om hur lite diesel hans ”miljövänliga” bil, en Volvo V90 förbrukar, och drar slutsatsen att hans resa på 130 mil inte har någon betydelse för klimatet. Vidare slänger han ur sig: ”Miljöpartiets agerande framstår som en fara för landet”. Vadå, Miljöpartiet sitter väl inte i regeringen? Som avslutning påstår han: ”Förnuftet måste segra över klimathysterin”. Vilken hysteri, har inte en överväldigande majoritet av forskarvärlden förklarat hur det ligger till, rent sakligt? Jag räknar då bort amatörforskarna på Swebbtv.

Den 10 februari skriver Malin Lernfelt i en ledare i NSk/KB att: ”Damberg måste sänka skatten på bensin och diesel”. Nu driver borgerliga skribenter och politiker finansminister Damberg framför sig med ”ropen skalla billig bensin och diesel till alla”. Visserligen är jag inte någon välbeställd pensionär, men varför ska jag ha 1000 kronor rakt ner i fickan. Pengarna kunde ha använts bättre. Möjligen ännu mer till pendlare på landsbygden.

Som avslutning skriver Lernfelt: ”Därför är det enda sättet att rädda Sveriges ekonomi och skapa en klimatomställning som bygger på långsiktighet och realism att byta regering. Det finns säkert något ledigt jobb som cyklande rörmokare i Skåne som passar bättre för ett före detta (S)tatsråd”. 

Den sista meningen är inte värdig en seriös ledarskribent, möjligen skulle den kunna skrivas av en kolumnist, som kan ta ut ”svängarna” i högre grad. 

Om det är en liberal regering som ledarskribenten tänker sig, ser undertecknad inga större möjligheter till att det ska besannas. Tack och lov! Men å andra sidan en kristerssonregering som Åkesson tagit som gisslan är etter värre.

Lars Nord, Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se