torsjö live vers2

Power Meet flyttar till Kristianstad

Power Meet flyttar till Kristianstad

Den stora bilträffen med tusentals amerikanska bilar, Power start of summer meet, flyttar i år till Kristianstad efter en lång tradition i Hässleholm. Enligt en Facebookgrupp blir det ändå cruising i Hässleholm på kvällen.

– Cruisingen har inte vi med att göra, den lever sitt eget liv, säger Kjell Gustavsson, vd på Power Meet AB som står bakom arrangemanget tillsammans med American car club Sweden och lokala föreningar.

När Power meet i år kommer tillbaka efter pandemin blir det med utställning och marknad den 28 maj på regementet A3:s gamla övningsområde i Norra Åsum.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Nu får vi se hur det går. Folk från hela Skåne ska hjälpa till, tillsammans med Movietown cruisers i Kristianstad som har sitt namn för att Sveriges första filmstudio fanns där, säger Kjell Gustavsson.

Tusentals äldre amerikanare brukar visas upp på Power start of summer meet som i år flyttat från Hässleholmsgården till Kristianstad.

Bilträffen har haft sin plats vid Hässleholmsgården i cirka 25 år. 2020 blev det paus på grund av pandemin. Då aviserade den lokala arrangören Eagle’s car club också att man troligen inte skulle återvända till Hässleholm. Anledningen var oenighet med Hässleholms kommun som tidigare tagit kostnaderna för vägvisning och toaletter under cruisingen, men nu ville lägga över dem på klubben. Klubben brukade hjälpa till med städningen, men hade inga möjligheter att ta på sig kringkostnaderna.

Kjell Gustavsson har ingenting emot att lägga Power meet i Hässleholm, men förklarar att det inte gick i år eftersom Hässleholmsgården är upptagen.

– Hässleholmsgården är fantastisk, det är bästa området att vara på. Kommunalrådet Lars Johnsson skickade ett brev och sa att vi var hjärtligt välkomna tillbaka. Men nu i år är det inte aktuellt, säger han.

Han vill inte heller lova något för framtiden.

– Jag är 72 år och tar ett år i taget. Det här är en jätteorganisation och väldigt mycket jobb, säger han.

Någon cruising i Kristianstad blir det inte. Power meet skriver på sin hemsida: “Det finns inga möjligheter till cruising i Kristianstad”. Man meddelar också att en Facebookgrupp annonserat om cruising i Hässleholm, men betonar att det inte är någonting som Power meet står bakom.

– Kristianstad är så avstängt så det går inte. Folk får åka vart de vill, men tyvärr medför det andra problem också, säger Kjell Gustavsson.

Han betonar att målgruppen för Power start of summer meet är 55+ och att allt går mycket lugnt till väga.

Berit Önell

Läs mer:

2020-05-14 Power Meet ger upp Hässleholm – politiker vill hitta lösning

2020-05-30 Lugn inledning på spontan cruising Polisen upplöste folksamlingar under kvällen

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se