torsjö live vers2

Svar till Ronny Larsson: Ni vill inte lyssna på fakta

Svar till Ronny Larsson: Ni vill inte lyssna på fakta

INSÄNDARE. Jag ska inte kommentera Ronny Larsson i Kvistalångas syn på media och hur de presenterar fakta. Att Herr Larsson inte gillar att media visar inlägg som överensstämmer med IPCC´s rapport och slutsatser är oväsentligt och enbart en åsikt.

Men med det sagt så tänker jag däremot kritisera Herr Larssons bristande syn på IPCC och dess slutsatser, igen. För han påstår fortfarande att där finns tvivel rörande de slutsatser som presenteras baserat på den fakta som insamlats av tusentals forskare, som med utbildning och år av erfarenhet har studerat klimatet och vår jord. Han är som Elsa Widding (SD) som i sina senare Youtube-klipp konstaterar att hon är ingen expert men “man måste väl få ställa frågor?”.

Klart man får ställa frågor! Jag står bakom er rätt att ta reda på fakta om saker runt omkring er.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Men ni frågar inte rätt personer! Ni frågar oss, läsare och medborgare! Inte forskarna!

Det är som att Fru Widding och Herr Larsson skulle stå på stranden vid Björkviken och skrika ut över Finjasjön:

“Vi förstår inte detta fenomen som är klimatet!” och förvänta sig att en klimatforskare ska sitta på andra sidan och höra detta och ropa tillbaka:

“Jo, såhär är det…”

Och inte nog med det, eftersom de inte får svar så har de mage att vara arga för detta och kalla det för en konspiration från vänstermedia.

Det är det här som är så galet. De två hävdar att de vill ha fakta och att de vill lyssna, men sanningen är att de är förblindade av sin politiska syn av vad svaren kan innebära för dem. För de är villiga att lyssna, men inte på forskare. Bara på andra medborgare som ställer liknande frågor.

Vi är många som undrar över tveksamheter i IPCC´s slutsatser, heter det i alternativmedia. De påstår att om fler och fler medborgare hyser tvivel över slutsatserna så måste det innebära att rapporten från IPCC är fel.

Så det faktum att det krävs år av utbildning och engagemang för att riktigt förstå vad klimatet är och hur det påverkar oss, betyder då inget för alternativmedia och denna “välutbildade” duo. Kunskap och erfarenhet betyder tydligen inget, bara åsikter och svada.

Sedan är hans påstående om sidantalet i IPCC fel. IPCC är en rapport baserat på alla de tusentals vetenskapliga papper som producerats och som klarat vetenskaplig granskning. Man kan läsa rapporten som skapats för beslutsfattare och få tillräckligt med information för att se att något måste göras, och som består av betydligt färre sidor än “10 000”, som Herr Larsson påstår.

Och är man riktigt intresserad så kan man läsa huvudrapporten som är längre och mer detaljerad. Och är man riktigt riktigt intresserad och läskunnig så kan man läsa referenserna till de vetenskapliga arbeten som existerar.

Jag tycker alla ska läsa rapporten och få fakta om hur det står till. För då har ni samlat på er tillräckligt med kunskap att se hur dåliga Herr Larsson och Fru Widdings argument är.

Ulf Nilsson, Medborgare

Läs mer:

2022-08-11 Penningar, klimathysteri och begreppsförvirring

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se