torsjö live vers2

Kommunalråd reagerar mot förstörda valaffischer

Kommunalråd reagerar mot förstörda valaffischer

Valaffischer har vandaliserats på flera orter i Hässleholms kommun den senaste tiden. Kommunalråden reagerar nu och uttalar i ett pressmeddelande att de ser förstörda valaffischer som ett angrepp mot demokratin.

Valaffischer har förstörts på flera orter, bland annat vid stationen i Vittsjö. Foto: Simon Berneblad

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Frilagt uppmärksammade i helgen att valaffischer sparkats ner vid Hovdalavägen, nära Hässleholmsgården. Men fler orter har drabbats.

De tre kommunalråden ser allvarligt på det som skett.

– I grunden är det ett angrepp mot demokratin när vissa politiska budskap rivs ner på det här sättet. Det är väldigt beklagligt och ser illa ut, även om affischerna förstås bara är en liten del av partiernas valrörelser, säger Lars Johnsson (M) i pressmeddelandet.

– Valaffischerna är ett sätt att visa vad våra olika partier står för. Medborgarna får givetvis rösta på vilket parti de vill, men i en demokrati ska alla partier också ha rätt att framföra sina budskap, säger Hanna Nilsson (SD).

– Jag upplever att problemet med förstörelse är större i år än tidigare, vilket är väldigt trist. Men vi hjälps åt från olika partier genom att vi informerar varandra och ser till att resa skyltarna igen. Det är precis lika illa vilket partis affischer som än plockas ner, säger Lena Wallentheim (S).

Berit Önell

Läs mer:

2022-08-20 Valaffischer vandaliserade

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se