torsjö live

Kvar i häkte för försök till grovt vapenbrott

Kvar i häkte för försök till grovt vapenbrott

Lunds tingsrätt har beslutat att omhäkta de tre personer med kopplingar till gängkonflikterna i Hässleholm som misstänks för försök till grovt vapenbrott.

De tre, en man i 20-årsåldern, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, greps på en adress utanför Tjörnarp där brottet ska ha ägt rum. De häktades på grund av risken för att de annars kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

En av de tre häktade har tidigare bott i den lägenhet i Hässleholm som beskjutits två gånger under konflikten mellan kriminella grupper. Foto: Jonathan Önell

På måndagen gick tiden ut för att de antingen skulle åtalas eller omhäktas. Åklagaren Sara Salomonsson aviserade redan vid de första häktningsförhandlingarna för två veckor sedan att analyser av fynd på brottsplatsen troligen inte skulle bli klara så snabbt. Nu får hon ytterligare två veckor på sig, till den 10 oktober.

Mannen i 25-årsåldern begärde på tisdagen att få byta försvarsadvokat, men nekades av tingsrätten. Han hävdade att advokat Sven-Eric Ohlsson inte engagerar sig tillräckligt, påstår att allt han säger inte stämmer och går emot allt han säger. Efter att advokaten yttrat sig beslöt Lunds tingsrätt att avslå begäran med motiveringen att det inte framkommit tillräckliga skäl för byte av offentlig försvarare. Beslutet kan överklagas.

Berit Önell

Läs mer:

2022-09-13 Hässleholmare häktade för försök till grovt vapenbrott

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se