logga-ligg-tjock

Tekniska problem drabbade nomineringar till Årets Hässleholmare

Tekniska problem drabbade nomineringar till Årets Hässleholmare

Tre nomineringar till Årets hässleholmare nådde på grund av tekniska problem inte fram till kommunen i tid. De har dock godkänts i efterhand och finns nu med på listan. Därmed finns 29 nominerade.

En medborgare berättar i ett mejl till kommunen på onsdagen om sina försök att skicka in två nomineringar via mejl i fredags, som var sista dagen för allmänhetens nomineringar.

– Jag gör ett nytt försök idag. Jag vet att det är försent, men jag hoppas att ni ska vilja ta med min nominering, eftersom er mottagning av mail inte fungerade i fredags. Vid ett flertal tillfällen fick jag meddelande om det och att jag skulle försöka senare, vilket jag också gjorde, även under helgen.

Den ena nomineringen gäller Åke Johansson för hans respektfulla och varsamma renovering av Bensonhuset i Hässleholm, en av stadens få kvarvarande byggnader från tiden innan Hässleholm blev stad.

I den andra nomineringen föreslår samma person Mohamed Chehade för hans insatser bland unga och invandrare, eller nysvenskar.

– Han är en välkänd person i staden och kommunen. Med sin träning i taekwondo och självförsvar för alla åldrar och båda könen är han ett levande exempel på god integration och förebyggande av utanförskap och kriminalitet, står det i mejlet som nu kommit fram.

Ytterligare en nominering ska ha mejlats på torsdagen den 29 september och inte heller kommit fram. Även denna lades till listan på onsdagen. Den gäller Anders Dicksson, ordförande i Hässleholmsortens jaktskytteklubb, på grund av att han med sitt drivande engagemang och ideella arbete återtagit skjuttillståndet efter tre års skjutförbud. Enligt nomineringen lockar skjutbanan med de bästa maskiner och utrustning besökare från hela landet och har även satt Hässleholm på kartan i andra länder.

Berit Önell

Läs mer:

2022-10-04 26 nominerade till Årets hässleholmare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se