Gruppen-3a-328x120

En ny majoritet med andra prioriteringar

En ny majoritet med andra prioriteringar

INSÄNDARE. Thomas Lindell sällar sig till mängden missnöjda socialdemokrater i en insändare på Frilagt. I sin befattning som ordförande i Hässleholms socialdemokratiska förening har han tvingats acceptera ett maktskifte i både riksdag och kommun. Den tidigare S-regeringen har avgått och Hässleholm har fått ett länge efterfrågat majoritetsstyre. SD, M och KD har tagit över rodret och lagt fram ett gemensamt budgetförslag till fullmäktige. Socialdemokraternas politik ratades av väljarna som önskade en annan färdväg.

På nationell nivå har vi bevittnat svårigheter som coronapandemi och krig i närområdet. Dessa faktorer har spelat en stor roll och påverkar vårt land i hög grad. Inte tu tal om det. Men att som Lindell ge all kredit till den tidigare S-regeringen för stöd till kommuner och företag är att slira lite på händelserna i riksdagen. Det fanns ett brett politiskt stöd för att mildra krisernas effekt och nån opposition fanns knappast mot stödpaketen som regeringen delade ut. Den nya regeringen med stöd av SD kommer att ställas inför minst lika stora svårigheter på grund av yttre omständigheter som den förra. Men nu har vi en ny majoritet som prioriterar lite annorlunda och borgar för ett mer ansvarsfullt hanterande av skattemedel och sparsamhet.

I Hässleholm har styret lagt fram ett budgetförslag där bibehållen skattenivå är ledordet. I tider som dessa är en skattehöjning ingen önskvärd pålaga hos invånarna. Det är inte rimligt att ta mer pengar från hässleholmarna, utan att våga prioritera först. Kärnverksamheten står i fokus hos förvaltningarna och ansträngningar kommer att göras för att upprätthålla samt förbättra densamma.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Sven Lundh (SD), Stefan Larsson (M), Simon Berneblad (KD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se