torsjö live vers2

Begärs häktad efter dramat i villaområdet

Begärs häktad efter dramat i villaområdet

Det blir häktningsförhandling under fredagsförmiddagen mot mannen som avlossade skott och hotade både pizzabud och poliser i ett villaområde i Hässleholm natten till onsdagen. Han har begärts häktad för grovt olaga hot och grovt hot mot tjänsteman.

Mannen är en före detta vapenhandlare i 55-årsåldern.

Polisen kunde gripa mannen efter elva timmars insats i villaområdet. Foto: Jonathan Önell

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Polisens insatsstyrka kallades in efter att den beväpnade mannen hotat ett pizzabud vid villan på Väster i Hässleholm vid 21.30-tiden på tisdagskvällen. Mannen förskansade sig i villan medan polisens förhandlare försökte tala honom till rätta på telefon. Under natten kom han ut en gång och riktade ett vapen mot polisen som avlossade verksanseld. Vid 8.30-tiden på morgonen kunde han gripas efter att ännu en gång ha uppträtt hotfullt mot polis i en bil som då rammade honom så att han föll omkull. Troligen användes även elchockvapen, men det har inte bekräftats av polisen.

Kammaråklagare Christofer Ramkvist lämnade på torsdagen in en häktningsframställan till Hässleholms tingsrätt. Mannen begärs häktad på grunden att det finns risk att han annars fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Han är intresserad av vapen och har drivit ett företag som importerat och sålt vapen. Av allt att döma har han fått ekonomiska problem. Efter flera år av förluster försattes företaget sommaren 2022 i konkurs. Villan är till salu.

Berit Önell

Läs mer:

2023-02-01 Stor polisinsats: Man gripen efter skottlossning i villaområde

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se