Gruppen-3a-328x120

Återkallad omtanke och omsorg

Återkallad omtanke och omsorg

INSÄNDARE. Som ett mantra har vi hört de styrande i Hässleholm, vi har majoritet, det är vi som bestämmer. I sak är det korrekt. Vidare hör vi återkommande att där finns inte utrymme för annat än kärnverksamhet.

På kommunfullmäktige den 30 januari togs ett par beslut som på olika sätt handlar om omsorg. Omtanke och omsorg.

Gratis broddar till våra äldre, en motion från Socialdemokraterna som redan vunnit gehör i kommunfullmäktige men nu, enligt det ”nya” styret, skulle återkallas. Argumentationen kring detta återkallande handlade i huvudsak om kostnader. Visst finns där en kostnad initialt men räddar vi några av våra äldre från onödigt lidande, ofta med långtgående konsekvenser just till följd av hög ålder, så är det värt mycket.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Tillgång till ett nedkylt rum på våra särskilda boende under heta sommardagar var ett annat ärende som vunnit gehör i kommunfullmäktige men som nu, enligt det ”nya” styret, skulle återkallas. Målet med detta ärende handlade om att åtminstone ett rum (ett gemensamt dagrum eller liknande) på våra särskilda boende ska ha så pass låg temperatur under varma sommardagar att man kan känna lite svalka. Med all kunskap som finns om hur värme kan påverka människor med olika diagnoser negativt så vill man hoppas att detta prioriteras. Argumentationen kring detta återkallande var osammanhängande och svår att förstå sig på.

Eftersom det ”nya” styret faktiskt har möjlighet att driva genom beslut på grund av sin majoritet i kommunfullmäktige så blev utfallet ett återkallande i bägge dessa ärende. Två ärende som kunde gett mervärde till några av våra kommuninvånare. Två ärende som faktiskt var klubbade i kommunfullmäktige och redo att genomföras men återkallades.

Vi får väl hoppas att vi får en jämn temperatur över året med varken hetta eller halka.

Thomas Lindell
Ordförande Socialdemokraterna
Hässleholms kommun

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se