torsjö live

Klart med ny chef för miljö och stadsbyggnad

Klart med ny chef för miljö och stadsbyggnad

Sandra Gustafsson blir ny chef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Hässleholms kommun efter sommaren. Hon är idag planchef och tillförordnad förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Trelleborgs kommun. Hon är även engagerad i företagskoncernen Vati som utbildar och miljöcertifierar företag.

Sandra Gustafsson blir ny miljö- och stadsbyggnadschef i Hässleholms kommun efter sommaren.
Sandra Gustafsson blir ny miljö- och stadsbyggnadschef i Hässleholms kommun efter sommaren. Foto: Niclas Ingvarsson, Trelleborgs kommun

Tjänsten har varit vakant sedan i januari då Helena Östling slutade för att tillträda en liknande tjänst i Lomma kommun. Susanne Rönnefeldt Berg är under övergångsperioden tillförordnad förvaltningschef. 22 personer sökte tjänsten.

Enligt ansökningshandlingarna är 46-åriga Sandra Gustafsson kemiingenjör i grunden och har högskolekurser i miljöbalken och arkitekturhistoria. Hon arbetade inom det privata näringslivet, bland annat på Akzo Nobel, innan hon 2013 blev anställd på Trelleborgs kommun, först som miljöchef. Sedan 2018 är hon planchef, men har i två omgångar gått in som tillförordnad förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen med idag cirka 130 medarbetare där även räddningstjänsten ingår. 2015 var hon chef på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Trelleborg. Sedan 2020 har hon varit styrelsesuppleant och ledmot i en rådgivande styrelse för tre företag inom Vati i Lund.

– Hässleholm lockade med ett spännande uppdrag i en kommun med hög ambition att utvecklas. Jag har arbetat som chef och ledare sedan 2005 och jag drivs av att tillsammans med medarbetarna utveckla en arbetsplats med god trivsel, effektivt arbetssätt och gott bemötande. Jag ser fram emot att lära känna en ny kommun med alla utmaningar, mål och visioner, säger Sandra Gustafsson i ett pressmeddelande från Hässleholms kommun.

Beslut om att tillsätta Sandra Gustafsson fattades av kommunstyrelsens arbetsutskott den 3 maj. Hon får en månadslön på 80 000 kronor.

– Vi är glada att kunna hälsa Sandra Gustafsson välkommen till Hässleholm med en gedigen erfarenhet som både ledare och stadsutvecklare. Hon kommer att bli ett viktigt tillskott såväl på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen som för kommunens ledningsgrupp, säger kommundirektör Ulf Bengtsson i pressmeddelandet.

Berit Önell

Läs mer:

2023-12-22 Helena Östling slutar som chef för miljö och stadsbyggnad

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se