torsjö live vers2

Manifestationer under falsk flagg

Manifestationer under falsk flagg

INSÄNDARE. Saskia Titman skriver en insändare riktad mot kommunstyrelsens tidigare ordförande Hanna Nilsson från SD. Saskia Titman är samma person som organiserat protesterna mot SD och Hanna Nilsson utanför kulturhuset så det är kanske på sin plats att belysa även Titman och hennes motiv en smula. I intervjuer bedyrar hon att protesterna är riktade enbart mot Hanna Nilsson som person och inte mot SD som politiskt parti. Den som känner till Titmans mångåriga engagemang för flyktingar utomlands och migranter i Sverige ställer sig nog en smula tvivlande till det påståendet. Den migrantpolitik som SD fört genom åren går stick i stäv mot övriga partiers och så även mot Saskia Titmans åsikter.

Turerna kring Hanna Nilsson och SD här i Hässleholm används som ett svepskäl för att svärta ner partiet och i förlängningen påverka dess väljarbas inför kommande val. Sverigedemokraternas framgångar lokalt i Hässleholm måste ha stuckit rejält i ögonen på Titman, och här ser hon en möjlighet att agera utifrån sina egna politiska önskemål och åsikter.

I sin insändare använder hon den argumentation som så många andra före henne gjort. ”Sverigedemokraterna må vara stora men övriga partier är större tillsammans”. Självklart är det så men det innebär ju också att övriga partier måste ge upp stora delar av sin unika politik för att uppnå det överskuggande målet att desarmera SD och dess ”skadliga” politik. Detta är ju inte direkt odemokratiskt men väljarna måste ställa sig frågan varför de ska rösta på politiker som ägnar sig åt personförföljelse istället för att genomföra så mycket av sin egna politik som möjligt.

Saskia Titman är i sin fulla rätt att agera som hon gör. Det är önskvärt med fler människor som engagerar sig politiskt och försöker få gehör för sina idéer om vad som är bra och dåligt. Att stå utanför Kulturhuset inför fullmäktige och basunera ut sitt ogillande mot en folkvald politiker är ett sätt. Ännu bättre är det såklart om man engagerar sig inom ramen för ett politiskt parti som står nära ens åsikter. I Hässleholm har vi ett stort spektra av partier från vänster till höger som alla söker med ljus och lykta efter nya medlemmar.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Det står var och en fritt att tycka och tänka vad man vill. Men när någon likt Saskia Titman engagerar sig så starkt mot någonting bör man ifrågasätta om det finns olika motiv bakom. Samt om hennes engagemang funnits där om måltavlan tillhört något annat parti.

Harriette Holmberg (SD)

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se