torsjö live

SD:s järngrepp om makten

SD:s järngrepp om makten

INSÄNDARE. Det råder ingen tvekan om att vi skådar Hässleholms största ”politiska soppa” genom åren. Att ett av våra partier lyckats skapa historia för kommunen är en bedrift. Men det som får min bägare att rinna över är att det fortgår med ovissheten om ett slut.

Vi bevittnar när missnöjespartiet Sverigedemokraterna känner av makten och resultatet förvånar inte mig. Jag har inte mycket till övers för dem i sig. Ni lyckades förbruka förtroendet vare sig man röstar på er eller inte. Självfallet stannar era anhängare plikttroget kvar. Jag har full förståelse för att det blir ett outhärdligt lidande utan ledaren, när man har oförmågan att hantera missnöjet alldeles själv. Men att ha kvar Hanna Nilsson, är lika rimligt som att råka glömma sin kanin eller viktiga dokument gällande Hässleholms kommun hos en bekant.

Förstår även bekvämligheten i att sitta med hög lön ifrån skattebetalarna. Men inte att trots den vetskapen spela monopol med verkligheten, att respektlöst och hänsynslöst slänga ur sig olika summor och ogenomtänkta förslag att använda dem till, i sällskap av sin lejda torped. Därför är ditt uttalande ”sluta dalta med kriminella” ifrån kommunfullmäktigemötet 12/6 inget annat än skamligt. Hanna Nilsson, du är den enda vi daltar med. Alla får inte en gratis ”mediaträning”. Din bonus blev en Flashback- och en Wikipediasida. Icke att förglömma all publicitet om dig, självmant som ofrivilligt. Men värst av allt ska övriga partier ansvara för misslyckandet av ert vallöfte om Sösdala simhall. För övrigt ser jag det komiska i jämförelsen med tanke på incidenten som uppstod under crusingen. Jag är dock inte förvånad över att ni älskar att hålla ett järngrepp om allt. Men ni kunde åtminstone förtydliga era vallöften. Till exempel avskaffa vanligt folkvett, införskaffa friheten att bära uniform som obehörig eller avskaffa en privatpersons frihet att överklaga beslut.

Jag förmodar de flesta läst Harriette Holmbergs (SD) insändare, man tar sig för pannan. Att kalla både enskild partikamrat för ”värdelös” och tycka en kommundirektör ”bara sitter i ett hörn och gömmer sig”, är för mig en personförföljelse. Skillnaden är att det sker bakom stängda dörrar istället för att man direkt går till personen i fråga. Då får man räkna med att det offentliggörs på annat sätt. Orsaken till ert ökade väljarstöd, var endast Sösdala simhalls-rösterna. För mig är det inte så man genomför sin egna politik. För mig är det obegripligt att skryta om och samtidigt är ni förundrade över att ni blir omskrivna. Det skulle kunna påverka er negativt i kommande val, men det skötte ni fint själva. Ert handlande är den enkla vägen till medias ”häxjakt” och invånares upprördhet. Endast beklagligt när intelligensen och självinsikten sviker en. Simpla rådet är att rannsaka sig själv innan man ifrågasätter och felaktigt anklagar andra och deras agerande. Attityden klär er inte, därför värmer offerkoftan extra mycket.

Ifall det är ett omöjligt ansvar, då är det ett av alla skäl att man inte hör hemma i stadshuset. Ni får trots det min eloge för er förmåga att lyckas ta er fram med lögner och maktmissbruk, utan empati, etik och moral.

Kristina Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se