torsjö live vers2

Häktad för mordförsök vid pizzeria

Häktad för mordförsök vid pizzeria

Den man som gripits misstänkt för mordförsök utanför en pizzeria i Hässleholm den 18 juni häktades före midsommarhelgen. Han är drygt 40 år gammal, sympatiserar öppet med det kriminella närverket Wolfpack och har ett omfattande brottsregister.

Mordförsöket inträffade utanför Pizzeria Parenco på Drottninggatan i Hässleholm. Foto: Urban Önell
Mordförsöket inträffade utanför Pizzeria Parenco på Drottninggatan i Hässleholm. Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Mannen var inte hemma när insatsstyrkan bröt sig in natten efter mordförsöket då en man i 35-årsåldern stick- eller skärskadades. På eftermiddagen dagen därpå greps han odramatiskt i en annan bostad. Ytterligare en man söks av polisen som misstänkt för mordförsöket.

Den nu häktade mannen är tidigare dömd elva gånger, bland annat för grov misshandel, människorov, försök till utpressning, stämpling till människorov, narkotikabrott, dopningsbrott, brott mot knivlagen och grovt vapenbrott. De flesta domarna är mer än fem år gamla. Senast dömdes han för våld mot tjänsteman 2021 då han fick skyddstillsyn med samhällstjänst som påföljd.

Mannen förnekade vid häktningsförhandlingen att han skulle vara skyldig till mordförsöket på Drottninggatan i Hässleholm och motsatte sig häktning. Men tingsrätten gick på åklagarens linje, bedömde att han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och beslöt att häkta honom för att han inte ska kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Det finns enligt tingsrätten också risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet. Åklagaren fick tillstånd att ålägga honom restriktioner i kontakten med andra intagna, ta emot besök, kommunicera digitalt med mera.

Åtal ska vara väckt senast den 6 juli, annars måste åklagaren begära att häktningen förlängs.

Berit Önell

Läs mer:

2023-06-19 Dramatik i Hässleholm: Mordförsök och insatsstyrka mot bostäder

2023-06-20 En gripen för mordförsöket i söndags

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se