torsjö live vers2

Ännu inget svar till boende vid reningsverket

Ännu inget svar till boende vid reningsverket

Kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) har fortfarande inte hört av sig till de boende vid reningsverket i Hässleholm, trots att hon i Frilagt den 22 juni lovade ett snabbt mejlsvar. Linus Jepsson hade då begärt att kommunen ska lägga ner sina mångåriga anspråk på hans fastighet eftersom han fått veta att det inte finns pengar till inlösen. Lena Wallentheim ber nu om ursäkt och försäkrar att de boende ska få ett mejl med budskapet att frågan kommer att processas så att de ska få ett besked.

Lena Wallentheim (S)
Kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) lovar återigen att svara de boende vid reningsverket i Hässleholm. Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

De boende i de två fastigheterna vill helst att kommunen ska lyfta ut deras fastigheter ur förslaget till detaljplan som säger att de ska lösas in på grund av närheten till reningsverket.

Förra sommaren fick de höra att de måste invänta en luktutredning. Men ingenting har hänt sedan den blev klar för ett par månader sedan, trots att den tydligt visar att varken lukt eller smittspridning gör det olämpligt att bo på fastigheterna. Istället blev budskapet att de boende måste vänta på ytterligare en utredning, denna gång om en gammal olaglig tipp som också föreslås ingå i detaljplanen.

Lena Wallentheim har sagt att hon som nytillträdd ordförande i kommunstyrelsen vill ta tag i ärendet, men att hon måste hinna sätta sig in i det. Dock försäkrar hon att Linus Jepsson ska få ett svar på sitt mejl. Även grannen Jan Tillgren bör få samma information. Att bara hänvisa till tekniske chefen Mats Svensson duger inte. Han har också sagt till Frilagt att han anser att kommunalråden borde svara.

– Svaret till de boende vid reningsverket har dröjt eftersom jag ville ha chans att sätta mig in i detaljerna. Den politiska processen måste ju få ha sin gång, både bland våra politiker i berörda nämnder och i våra politiska partier i styret men även dem som vi har ett valtekniskt samarbete med, skriver Lena Wallentheim i ett sms till Frilagt på onsdagen.

– Men ett mejl till de boende att vi kommer processa frågan så de får ett svar kommer att skickas. Det är jag som tappat bort detta i allt annat som hanteras och det kan jag bara be om ursäkt för, skriver hon.

Berit Önell

Läs mer:

2023-06-22 Begär svar om bostäder vid reningsverket

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se