torsjö live vers2

En till häktad för mordförsök – greps efter biljakt i Dalarna

En till häktad för mordförsök – greps efter biljakt i Dalarna

En efterlyst 40-årig man från Hästveda greps i fredags efter en dramatisk biljakt i Dalarna. Han häktades på tisdagen för mordförsöket på Drottninggatan i Hässleholm den 18 juni, ett brott som även en 43-årig hässleholmare är häktad för.

Bilden visar Hässleholms tingsrätt.
Efter en biljakt i Dalarna är nu även den andre misstänkte för mordförsöket på Drottninggatan häktad. Foto: Berit Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Enligt SVT Dalarna upptäckte en polispatrull på fredagsförmiddagen att en bil kördes vårdslöst i hög hastighet och försökte därför stoppa den. Biljakten pågick i cirka 40 minuter. Mannen körde och en kvinnlig passagerare kastade saker på polisen under färden. Båda greps utanför Rättvik, kvinnan misstänkt för blåljussabotage och mannen för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Enligt P4 Dalarna körde mannen i 180 km i timmen.

Robert Loeffel, presstalesperson på polisen i Region syd, berättar att polisen förföljde bilen tills den körde av vägen. Det finns inga uppgifter om att någon skadades.

Eftersom 40-åringen var anhållen i sin frånvaro och efterlyst för mordförsök transporterades han till Skåne och begärdes på måndagen häktad. På tisdagsförmiddagen ställdes han inför häktningsdomaren i Hässleholms tingsrätt.

Mannen misstänks tillsammans med 43-åringen för att ha skär- eller stickskadat en man i 35-årsåldern utanför en pizzeria på Drottninggatan på söndagskvällen den 18 juni.

Mannen förekommer under tio avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast i mars i år till en månads fängelse för grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Längre tillbaka i tiden är han dömd för bland annat misshandel och grovt vapenbrott.

Åtal ska vara väckt senast den 17 juli.

Berit Önell

Läs mer:

2023-06-19 Dramatik i Hässleholm: Mordförsök och insatsstyrka mot bostäder

2023-06-20 En gripen för mordförsöket i söndags

2023-06-26 Häktad för mordförsök vid pizzeria

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se