torsjö live vers2

FMCK kan få tävla på Hässleholm Nord

FMCK kan få tävla på Hässleholm Nord

FMCK kan få använda sin tillfälliga motorbana på Hässleholm Nord inte bara till träning och klubbtävlingar utan även till lite större tävlingar. Klubben har ansökt om ändringen eftersom kommunens köp av mark till en ny permanent endurobana drar ut på tiden. Nu har miljö- och stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott sagt ja. Om två veckor får nämnden frågan på sitt bord.

Enduroklubben hoppas på en ny bana.
Enduroklubben kan inom kort få arrangera tävlingar igen, vilket de inte kunnat på flera år. Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Kommunstyrelsen beslöt i våras att återremittera ärendet om köp av mark för 10 miljoner kronor till FMCK. Den formella anledningen var ett behov av ytterligare utredning av kostnaden för säljarens önskemål om sidoavtal om att tömma sopor och bekämpa invasiva växter under 50 år. Men kommunalråden Lina Bengtsson (M) och Lena Wallentheim (S) hoppades också att hinna få besked om klubben får tillstånd att köra enduro på den aktuella marken utanför Tyringe. Säljare är stiftelsen Skånska landskap.

Föreningen skriver i sin ansökan att en stor del av dess intäkter kommer från tävlingar som inte kunnat hållas på några år. Ambitionen är nu att ordna en eller två tävlingar per år med max 100 startande.

Politikerna i miljö- och stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott har ingenting emot detta. De konstaterar, liksom tjänstemännen i sitt förslag till beslut, att det inte kommit in några negativa synpunkter på ändringsförslaget. När klubben fick tillstånd för den tillfälliga banan 2020 överklagades beslutet däremot av närboende som dock fick avslag av länsstyrelsen.

Tillståndet gäller till och med den 17 januari 2025 och tillägget för tävlingar föreslås få pågå lika länge.

– Alla skyddsföreskrifter och försiktighetsmått finns redan i tillståndet de har idag, säger Bo Persson (M), ordförande i nämnden.

Berit Önell

Läs mer:

2023-04-28 Markköp till endurobana ska utredas mer

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se