torsjö live vers2

Vill arrangera konsert i musikpaviljongen

Vill arrangera konsert i musikpaviljongen

Hässleholmaren Leif Henningsson vill rädda musikpaviljongen på T4-området och funderar på att väcka uppmärksamhet i frågan genom att arrangera en konsert på platsen.

– Musikpaviljongen måste räddas kvar på något sätt. Den har historia och den vackra miljön fungerar som ett andningshål i staden, säger han.

Leif Henningsson vill att musikpaviljongen ska användas till konserter och ställer upp och arrangerar en redan i sommar, om intresse finns. Foto: Berit Önell
Leif Henningsson vill att musikpaviljongen ska användas till konserter och ställer upp och arrangerar en redan i sommar, om intresse finns. Foto: Berit Önell

Leif Henningsson är en av många som i Facebookgruppen Hässleholm förr i bild uttryckt kritik mot planerna på att flytta eller riva musikpaviljongen. De senaste dagarna har allt fler konkreta förslag på protestaktioner uttryckts, exempelvis namninsamling, skrivelser till kommunen via brev, hemsidan eller Faceobook och överklagande av rivnings- och bygglov.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Leif Henningsson tycker att en konsert hade visat på musikpaviljongens framtida potential.

– Den har inte använts som den borde. Kulturförvaltningen skulle kunna planera in konserter där regelbundet. Det finns så många duktiga musikaliska ungdomar i Hässleholm, säger han.

Om intresse finns hos allmänheten kan han åta sig att hålla i planeringen för ett evenemang i sommar. Han tänker sig att engagera en liten kör eller musikgrupp som kan framträda i paviljongen vid lämplig tidpunkt någon helg den närmaste tiden. Det ska vara innan ärendet om att flytta eller riva den historiska byggnaden åter tas upp i tekniska nämnden.

Som Frilagt tidigare berättat var den ursprungliga planen att paviljongen skulle flyttas till kaserngården,  både enligt detaljplanen och enligt köpeavtalet mellan kommunen och Jacob Karlsson som vill bygga bostadshus i fem våningar på platsen. Men kommunens utredning visar nu att det blir dyrare än tänkt att flytta den murade byggnaden och därför kan rivning bli ett alternativ. En rivning skulle dock strida mot detaljplanen.

Leif Henningsson har under lång tid varit PR-ansvarig för Hesslekören och även arbetat med marknadsföring i Tyringe hockey.

– Jag tror det skulle vara möjligt att få sponsorer att ställa upp vid en konsert i paviljongen, exempelvis kunde något av varuhusen bidra med kaffe, säger han.

Leif Henningsson funderar på en mobil kaffevagn, men kanske permanenta kafémöbler som passar in i miljön.

– Men de får nog vara gjorda av betong så att ingen kan bära iväg med dem, säger han och skrattar.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:
10/6 Femvåningshus före värdefull kulturmiljö
14/7 Musikpaviljongen kan bli för dyr att flytta
15/7 Rivning av paviljong brott mot detaljplanen

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se