Gruppen-3a-328x120

CLB Entreprenad lämnade anbud på att bygga vid Åkaregatan Men rivningen ifrågasätts

CLB Entreprenad lämnade anbud på att bygga vid Åkaregatan Men rivningen ifrågasätts

CLB Entreprenad AB lämnade anbud i markanvisningstävlingen för att riva villorna på Åkaregatan vid Hembygdsparken i Hässleholm och bygga flerfamiljshus på fastigheterna. PA-Fastigheter i Älmhult var däremot inte inblandat, vilket Frilagt felaktigt uppgav. Frilagt beklagar missförståndet och har korrigerat uppgiften i den ursprungliga artikeln.

Rivningsplanerna ifrågasätts nu av bland andra kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M).

CLB Entreprenads förslag är i gammaldags romantisk stil.

Det är nu två Hässleholmsföretag som konkurrerar om uppdraget, K-Fastigheter och CLB Entreprenad. Tekniska nämndens arbetsutskott kommer att få ärendet på sitt bord, men hittills är det tjänstemännen som har arbetat med projektet.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Pär Palmgren är frågande till hur ärendet kommit så långt utan större diskussion. Idag träffar han tekniske chefen Mats Svensson för att bland annat ställa frågor om detta.

– Jag vill veta hur vi ska hantera det och hur de har resonerat, sa han till Frilagt på måndagen.

Kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M). Foto: Berit Önell

Vid presskonferensen efter kommunstyrelsens sammanträde i förra veckan uttryckte han också förvåning över förslaget att riva parkvillorna.

– Finns det ingen ideologisk kompass? Här kan det uppstå problem i likhet med dem kring musikpaviljongen, sa han när Frilagt ställde frågor i samband med ett ärende om att anta riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal.

I förslaget till nya riktlinjer finns ingenting som hindrar att tjänstemännen utlyser en markanvisningstävling utan föregående politiskt beslut.

– Det är svårt att skriva in allt, man får ha lite fingertoppskänsla. Men jag vill titta på det här ett varv till, sa Pär Palmgren.

Han sa också att hans personliga uppfattning är att det borde finnas alternativ mark att bygga på.

– Husen står ju där. De skulle också kunna säljas och det går att skriva in i detaljplanen att de ska vara kvar, sa han.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:

2017-08-08 Historiska lärarvillor vid Hembygdsparken ska rivas Långt gångna planer utan formella beslut

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se