torsjö live vers2

Försök inte laga det som inte är trasigt

Försök inte laga det som inte är trasigt

INSÄNDARE. Vi välkomnar att Moderaterna i Skåne är öppna och ärliga med vad de vill göra med sjukhuset i Hässleholm och att de kan tänka sig att sälja ut det om de får makten i Region Skåne. Vi socialdemokrater tycker att det är en mycket dålig idé att sälja ut sjukhuset till privata vinstdrivande intressen helt utan lokal förankring. Frågan är nu vad de andra borgerliga partierna i Hässleholm tycker. Vill ni också sälja ut sjukhuset? Väljarna i Hässleholm förtjänar besked.

Det är intressant att de fyra moderata skribenterna lyfter fram Simrishamns sjukhus som ett föredöme för den privatisering de kan tänka sig genomföra i Hässleholm. När Simrishamns sjukhus upphandlades senast överklagades upphandlingen och övergången försvårades dramatiskt. Otydligheten för personalen och patienterna var inte bra för verksamheten. När tvister uppstår har de hanteras i domstol vilket är kostsamt och drar med sig mycket onödig administration för Region Skåne. Ingen skugga ska dock falla över personalen i Simrishamn de gör ett storartat jobb.

Hässleholms sjukhus håller idag en väldigt hög kvalitet och verksamheten är ett föredöme för andra inom Skåne men även i hela landet. Det finns fastställda planer för stora investeringar i toppmoderna operationssalar på sjukhuset. Detta är Moderaterna helt obekymrade med att äventyra. De kan ändå tänka sig att sälja ut sjukhuset och kasta in det i osäkerhet och otydlighet som en utförsäljning medför. Kommer det att vara lönt för Moderaterna att genomföra investeringar på en kvarts miljard om de ändå vill sälja sjukhuset?

Det är dags för de andra partierna i Hässleholm att bekänna färg. Vill ni sälja ut sjukhuset eller inte?

Irene Nilsson (s) och Anders Wallentheim (s)

Regionfullmäktige kandidater

Läs också tidigare inlägg i samma ämne:

Stoppa utförsäljningen av Hässleholms sjukhus

Rädda Hässleholms sjukhus

 

 

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se