Gruppen-3a-328x120

Omhäktad för mord efter dubbla förhandlingar

Omhäktad för mord efter dubbla förhandlingar

Den 43-årige man som misstänks för mord på sina barns mor i en lägenhet i Hässleholm den 4 februari omhäktades i fredags av Hässleholms tingsrätt. En omhäktningsförhandling hölls redan på torsdagen, men efter att tolkningen ifrågasatts beslöts om en ny förhandling.

Den mordmisstänkte mannen får stanna i häkte till den 28 mars, enligt beslutet i fredags. Bilden togs vid den första häktningsförhandlingen den 8 februari. Foto: Berit Önell

Mannen häktades första gången den 8 februari då tingsrätten beslöt att åtal skulle vara väckt senast den 8 mars. Vice chefsåklagare Eva Norberg lämnade dock redan den 27 februari in en begäran om förlängd tid.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Vid fredagens förhandling närvarade både hon och den misstänkte via videolänk medan tolk medverkade på telefon. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Rättens ordförande Lena Berlin noterade enligt protokollet att det hållits en förhandling dagen före.

– Vidare konstateras att det har uppstått frågetecken rörande den tolkning som då skedde. För att förvissa sig om att tolkningen skett korrekt hålls därför en ny omhäktningsförhandling, står det i protokollet.

43-åringen nekade fortfarande till brott och motsatte sig fortsatt häktning. Men tingsrätten gick helt på åklagarens linje och beslöt att han ska vara fortsatt häktad. Skälen är, förutom att det inte är föreskrivet lindrigare straff än två års fängelse, att det finns risk att han annars undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning eller fortsätter begå brott. Åklagaren får också fortsatt tillstånd att besluta om restriktioner i den misstänktes kontakter med omvärlden.

Åtal ska vara väckt senast den 28 mars.

43-åringen var skriven på samma adress som den mördade kvinnan, trots att de sedan länge var skilda. De har flera gemensamma barn. Mannen misstänks också för mordförsök mot en person som befann sig i lägenheten vid händelsen och som beskrivs som nära anhörig till både mannen och kvinnan, alltså troligen ett av barnen.

Socialtjänsten i Hässleholm har anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg eftersom en utredning om två av barnen i familjen lades ner bara två veckor före mordet.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:

2019-02-04 Man misstänks ha mördat kvinna i lägenhet i Hässleholm

2019-02-05 Misstänkt för både mord och mordförsök

2019-02-02 Begärd häktad för mord

2019-02-08 Mordmisstänkt medger att han kan ha skadat kvinnan

2019-02-08 Socialtjänsten lade ner utredning om den mördade kvinnans barn

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se