Gruppen-3a-328x120

Häktade en månad till för skottdrama

Häktade en månad till för skottdrama

Åklagaren får ytterligare en månad på sig att färdigställa utredningen mot de två män som suttit häktade sedan i december för inblandning i skottdramat på Ljungdala då två män sköts på öppen gata.

Hässleholms tingsrätt höll på torsdagseftermiddagen omhäktningsförhandlingar mot de två männen, båda i 20-årsåldern. Beslutet blev att åtal nu ska vara väckt senast den 19 mars.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
De två män som häktats misstänkta för skjutningen på Trebackalånggatan får sitta bakom lås och bom minst en månad till. Foto: Berit Önell

Den ene mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i två fall, grov misshandel och narkotikabrott. Den andre är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök samt misshandel.

En tredje misstänkt man, i 35-årsåldern, är häktad i sin frånvaro. Polisen gick ut med hans namn och bild i tv-programmet Efterlyst, med han har fortfarande inte fångats in. Enligt polisens uppgifter i tv-programmet var det två bröder som blev skjutna. Den ene hade kommit ihop sig med de tre misstänkta när han stannade med sin bil på parkeringsplatsen vid Trebackalånggatan. Han blev misshandlad och tog sig skadad hem till sin bror som bor i området. De gick sedan tillsammans ut för att leta upp gärningsmännen. Det slutade med att de båda blev skjutna. Föräldrar som var på väg för att hämta sina barn på förskolan blev vittnen till skottlossningen.

Förundersökningen leds av åklagaren Helena Ljunggren vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Berit Önell

Läs mer:

2019-12-12 Två skjutna på Ljungdala

2019-12-30 Tre häktade för skottdramat på Ljungdala

2020-02-08 Skottdramat på Ljungdala i ”Efterlyst”

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se