torsjö live vers2

Kommunen betalar Norra Skåne för att webbsända studenten

Kommunen betalar Norra Skåne för att webbsända studenten

När studenterna imorgon springer ut på Hässleholms tekniska skola och Jacobsskolan direktsänds det via Norra Skånes webb, på kommunens bekostnad.

På grund av coronapandemin får varje student i Hässleholms kommun i år bara ha två anhöriga på plats. Enligt ett pressmeddelande vill kommunen göra det möjligt för fler att följa studentdagens festligheter på distans.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård
Riktigt så här blir det inte i år, men studenterna kommer att få springa ut i mindre format och i direktsändning. Foto: Urban Önell

– Vi är glada att i samarbete med Norra Skåne kunna erbjuda vänner och familj att följa utspringen live trots det rådande läget, säger Jan-Olof Olofsson, verksamhetschef för Hässleholms gymnasium, i pressmeddelandet.

Christian Haglund, plats, försäljnings- och marknadschef på Norra Skåne, instämmer.

– Vi på Norra Skåne är väldigt glada över att vi kan hjälpa tilll att lyfta studentfirandet i dessa svåra tider, säger han.

Sändningen är fritt tillgänglig för alla intresserade och filmen ligger kvar i 30 dagar.

Alla utspring kommer att dokumenteras. Dessutom görs intervjuer under dagen.

Kommunen betalar Norra Skåne 20 000 kronor för uppdraget. Alla filmsekvenser ska inledas och avslutas med båda parters logotyper i samma storlek i botten på skärmen med texten “Sändningarna från student 2020 är ett samprojekt mellan Hässleholms kommun och Norra Skåne”.

– Detta kommer att vara till gagn för medborgarna i kommunen men även sätta våra verksamheter i ett positivt sammanhang, skriver Christian Haglund i inledningen till överenskommelsen mellan kommunens barn- och utbildningsförvaltning och Norra Skåne.

Schema för studentdagen och mer information finns på kommunens hemsida.

Kommunen samarbetar med Norra Skåne även på andra sätt. Något sponsorbidrag finns inte i år, men 2019 var det 70 000 kronor för projektet Handla på hemmaplan. Totalt betalade kommunen 2,2 miljoner kronor till Norra Skåne och andra bolag i Skånska Dagbladet-koncernen under 2019. Det gällde främst lokalhyror, annonsering, tidningar, böcker och tidskrifter.

Berit Önell

Läs mer:

2020-05-05 Studenter springer ut även i år

2020-01-17 Ingen budget för sponsring – men undantag för stadsfesten

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se