torsjö live

Kulturhusets 20-årsjubileum skjuts upp

Kulturhusets 20-årsjubileum skjuts upp

Kulturhusets jubileumsfirande får vänta tills nästa höst. Foto: Lotta Persson

De nya skånska coronarestriktionerna gör att kulturhusets 20-årsjubileum skjuts upp till nästa höst.

– Det är det enda rätta. I dessa tider vill vi göra vårt yttersta för att bidra till minskad smittspridning. Samtidigt kan vi förhoppningsvis ge fler boende i Hässleholms kommun möjlighet att delta i festligheterna nästa år istället, säger kultur- och fritidschef Anders Rosengren i ett pressmeddelande.

Men som det ser ut idag kommer föreställningarna med Robin Paulsson och Carry a stone ändå att genomföras.

Kulturhuset har redan ställt in alla övriga arrangemang i kommunens regi på grund av den ökande smittspridningen och de lokala restriktionerna som började gälla i förra veckan. På måndagen meddelades att kultur- och fritidsförvaltningen också beslutat att senarelägga jubileumsfirandet.

Robin Paulsson. Foto: Robert Eldrim, Medljus

– Det finns ett stort behov av såväl kulturevenemang som att få fira Hässleholm kulturhus och vi har in i det längsta haft en önskan och ambition om att genomföra jubileet. När vi tog beslut om att köra i augusti hade vi en långsam smittspridning, men så är inte fallet idag, säger Anders Rosengren.

Jubileet skulle ha firats under fyra dagar i början på december. Men kanske kan lördagens två föreställningar med Robin Paulsson och Carry a stone ändå bli av.

– Anledningen till att vi avvaktar med att ställa in dem är att trycket efter biljetter var mycket stort och båda föreställningarna redan sålt slut. I dagsläget ser vi inget annat än att vi kommer kunna genomföra de föreställningarna på ett mycket tryggt sätt, helt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Anders Rosengren.

Carry a stone kan få spela i kulturhuset, trots att jubileumsfirandet skjuts fram.

Exakt datum för firandet nästa höst är ännu inte spikat, men Anders Rosengren lovar att återkomma kring detta inom det snaraste.

– Vid detta tillfälle hoppas vi kunna fira ett jubileum under både lugnare, tryggare, säkrare och festligare omständigheter. Ett jubileum som inkluderar alla som vill gå på det och där det – som varit vår ambition från början – finns något för alla, säger Anders Rosengren.

Berit Önell

Läs mer:

2020-10-16 Kulturhuset firar 20 år

2020-10-28 Lokalt besöksförbud på äldreboenden Verksamheter stängs

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se