torsjö live vers2

Power meet åter till Hässleholm – pass kan finansiera cruising

Power meet åter till Hässleholm – pass kan finansiera cruising

Mer än 3 000 amerikanska entusiastbilar väntas till Hässleholmsgården den 27 maj när Power start of summer meet återkommer efter två års pandemiuppehåll och en träff i Kristianstad förra året. Ambitionen är också att cruisingen ska finansieras genom att alla deltagare ska köpa så kallat driving pass.

Tusentals äldre amerikanare väntas åter till Hässleholmsgården.

Efter många år i Hässleholm såg det ut som att den stora bilträffen skulle lämna staden för gott. 2019 blev det konflikt mellan arrangörerna och kommunen som tidigare tagit kostnaderna för städning med mera vid cruisingen i centrum. Nu ville kommunen lägga ansvaret på den lokala arrangören Eagle’s car club som tidigare bara stått bakom utställningen på Hässleholmsgården. Cruisingen har också försvårats av ombyggnaden av centrum med allt smalare gator.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Förra året var Hässleholmsgården upptagen den aktuella helgen i slutet på maj och den första upplagan av bilutställningen efter pandemin förlades till Kristianstad. Men det blev spontan cruising i Hässleholm ändå.

Det blev cruising i Hässleholm trots att Power meet var inställt på grund av coronarestriktionerna, här 2020.

I förra veckan kom beskedet att Power meet återvänder till Hässleholm i år.

– Vi är oerhört glada att denna publikfest är tillbaka på hemmaplan, sa kommunstyrelsens ordförande Hanna Nilsson (SD) i ett pressmeddelande.

– Det finns en stark motorkultur i Hässleholm och det känns därför helt rätt att bilsommaren startar igång just här, förklarade hon.

Hon konstaterade att arrangemanget lockar besökare inte bara lokalt utan från hela Sverige och även Norden och övriga Europa.

– Besökarna får chans att upptäcka vår kommun samtidigt som de får se när bilar i världsklass kammar hem fina priser, sa hon.

SD har verkat aktivt för att få tillbaka Power meet till Hässleholm. Hanna Nilsson säger till Frilagt att det lyckades bland annat tack vare den goda relation som partiets Johan Peltonen haft med arrangörerna.

– Vi har försökt förklara att vi är väldigt positiva till att de är här, säger Hanna Nilsson.

Hon berättar att tanken är att en ny ordning för att finansiera omkostnaderna ska införas redan vid årets cruising.

– Vi funderar på driving pass, så som man har i andra kommuner, säger hon.

Berit Önell

Läs mer:

2020-05-14 Power meet ger upp Hässleholm – politiker vill hitta lösning

2022-05-11 Power meet flyttar till Kristianstad

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se