torsjö live vers2

Hässleholm Miljö: Torsjö Live kan ansöka om sponsring igen

Hässleholm Miljö: Torsjö Live kan ansöka om sponsring igen

Torsjö Live kan ansöka om sponsring från Hässleholm Miljö igen i framtiden. Det meddelar nu bolagets marknadschef Emma-Karin Trygg Vincic som svar på Frilagts frågor om hur det kom sig att bolaget i år plötsligt sa nej till att sponsra festivalen med renhållningstjänster. Motiveringen var att arrangören är ett företag, men nu är beskedet att det handlar om prioriteringar.

Tidigare år har Hässleholm Miljö bidragit med sophantering och tömning av toaletter. Men nu var det stopp, samtidigt som kommunalråden för första gången sa helt nej till sponsorbidrag. Hässleholm Miljö hänvisade först av misstag till kommunens riktlinjer och hävdade att där stod att man inte ska rikta sin sponsring mot vinstdrivande verksamhet. Där står dock ingenting sådant. I bolagets egna riktlinjer, som gällt sedan 2015, står att man ska “undvika” att rikta sponsring till affärsdrivande verksamheter.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Emma-Karin Trygg Vincic, marknadschef på Hässleholm Miljö. Foto: Berit Önell

Emma-Karin Trygg Vincic förklarar att riktlinjerna inte innebär att företag inte kan sponsras av Hässleholm Miljö. Lilla Torsjö AB, som driver festivalen Torsjö Live, är välkomna att söka igen. Men just i år blev det nej.

– Vi tog beslutet utifrån att vår budget för sponsring har halverats 2023 och då har vi varit tvungna att prioritera, skriver Emma-Karin Trygg Vincic i ett mejl till Frilagt.

Hon förklarar att prioriteringen blev att hellre sponsra fler föreningar och evenemang med mindre insatser. Om Torsjö Live skulle ha fått samma sponsring som tidigare år hade det tagit en stor del av budgeten som i år ligger på cirka 300 000 kronor.

– Förra året sponsrade vi Torsjö Live med tjänster till ett värde av 100 000 kronor, något som i år skulle vara en tredjedel av vår totala sponsringsbudget.

Emma-Karin Trygg Vincic menar också att Torsjö Live nu gått med vinst och kan stå på egna ben. Bolagets stöd kan göra bättre nytta enligt den nya modellen.

– De kan ansöka precis som alla andra och så gör vi en bedömning utifrån det. Utifrån samma premisser som alla andra.

– Vi skriver i vår nuvarande strategi att vi ska undvika att sponsra affärsdrivande verksamheter, vilket ger oss möjlighet att prioritera utifrån hur situationen ser ut just då, förklarar Emma-Karin Trygg Vincic.

Nästa år ska en uppdaterad strategi vara på plats.

Berit Önell

Läs mer:

2023-02-15 Torsjö Live blir utan kommunalt sponsringsbidrag

2023-02-18 Förvåning hos Torsjö Live: Trista signaler

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se