torsjö live vers2

Omhäktas för mordförsök vid pizzeria

Omhäktas för mordförsök vid pizzeria

Idag beslutade tingsrätten om omhäktning av den 43-årige man som tillsammans med en 40-årig man står misstänkt på sannolika skäl för mordförsöket vid pizzeria Parenco på Drottninggatatan i Hässleholm den 18 juni. Åklagaren räknar med att de kommer att behöva sitta häktade under omfattande restriktioner under flera tvåveckorsperioder.

Pizzeria Parenco. Bild: Urban Önell.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det återstår flera utredningsåtgärder. Bl.a ska det göras tekniska undersökningar av spår, analyser av telefonmaterial samt flera förhör, skriver kammaråklagare Johan Eriksson i sin begäran om omhäktning.

Jakten på de båda misstänkta började på Götagatan med att insatsstyrkan mitt i natten forcerade en dörr, och slutade tisdagen den 4 juli i ett dike efter en biljakt i 180 knyck. Nu när dramatiken fått sitt slut kan polis och åklagare varva ner och fokusera på vanligt polisiärt arbete.

– Just nu är det mycket teknisk undersökning och spårsökning, det ligger hos polisen, förhör i vanlig ordning, säger Johan Eriksson till Frilagt.

Den omhäktade mannen stoltserar med befattning inom kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack. Bild: Nemesislupo, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Förlängningen är beviljad fram till den 17 juli, vilket är häktningsperioden för 37-åringen, som sedan i tisdags står häktad under lika strikta restriktioner.

För att mannen inte skall kunna försvåra utredningen eller fortsätta sin brottslighet har tingsrätten godkänt betydande inskränkningar i hans rättigheter. Han får inte ha umgänge med andra intagna, ta emot besök eller kommunicera med omvärlden.

Johan Eriksson räknar dock inte med att arbetet skall vara avklarat tills dess. Det lär behövas fler förlängningar innan han vet hur han skall gå vidare.

– Det går inte att säga hur lång tid det kommer ta, men kommer inte vara klart då, säger han.

Jonathan Önell

Läs mer:

2023-06-19 Dramatik i Hässleholm: Mordförsök och insatsstyrka mot bostäder

2023-06-20 En gripen för mordförsöket i söndags

2023-06-26 Häktad för mordförsök vid pizzeria

2023-07-04 En till häktad för mordförsök – greps efter biljakt i Dalarna

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se