torsjö live vers2

Beslut om Markan tidigast i augusti

Beslut om Markan tidigast i augusti

Det finns politisk majoritet för att Markan ska bevaras, liksom Mötesplats Ljungdala, men ett formellt beslut kan fattas tidigast i augusti. Foto: Berit Önell

Beslut om att bevara och förstärka ungdomsverksamheterna på Markan och Mötesplats Ljungdala kan tidigast fattas av Hässleholms kommunfullmäktige i augusti.

– Vår rapport är inlämnad och jag utgår ifrån att ett beslut är på gång i kommunfullmäktige så fort som möjligt, säger Robin Gustavsson (KD), ordförande i styrgruppen för Markan och Ungdomens hus som för några veckor sedan i politisk enighet lämnade sin slutrapport.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Han hoppas att det blir i augusti. Slutrapporten skulle lämnas till kommunstyrelsen senast i juni, enligt hans förslag till tillägg till fullmäktiges beslut den 1 mars. Då fick styrgruppen ett utökat uppdrag som innebar att ett Ungdomens hus inte längre behövde ligga centralt i Hässleholm och också kunde bestå av flera mindre enheter.

Rapporten är alltså inlämnad i tid, men har ännu inte behandlats av varken kommunstyrelsen eller dess arbetsutskott. Ärendet står inte heller på dagordningen inför morgondagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Berit Önell

Läs mer:

2021-03-01 Fullmäktige beslöt utreda Ungdomens hus ytterligare

2021-05-12 Markan bevaras och Mötesplats Ljungdala förstärks

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se