Algblomning även i Bjärlången

Avrådan från bad på grund av algblomning gäller sedan onsdagen även vid Bjärlångens badplats i Bjärnum.

Bengt Andreasson, arbetsledare på fritidskontoret, har egentligen semester, men svarar ändå i telefon och berättar att han fått information från vaktmästarna om algblomningen som upptäcktes på onsdagen. En skylt med avrådan om bad sattes då också upp.

Algblomningen har inte heller minskat i Finjasjön. Skyltar med avrådan från bad sitter kvar vid både Björkviken och Mjölkalånga badplats sedan i juni. Boende i Sjörrödsområdet berättar att sjön nu stinker av algerna så att det knappt går att gå ner till stranden.

Kommunen rapporterar algblomning och provtagning av bakterier vid badplatser till Havs- och vattenmyndigheten som publicerar uppgifter från badplatser i hela landet på sin hemsida.

Berit Önell

Läs mer:

20220622 Avrådan från bad i Björkviken

20220628 Avrådan från bad även vid Mjölkalånga

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com