Gruppen-3a-328x120

Med anledning av SD-höjdarnas inlägg.

Med anledning av SD-höjdarnas inlägg.

INSÄNDARE. Svar till Sven Lundh (SD), Ulf Berggren (SD) och Hanna Nilsson (SD).

Om du är en väljare som funderar på att rösta på Sverigedemokraterna i årets val, överväg i så fall det faktum att deras partiledare, Jimmie Åkesson, gick med i SD när Anders Klarström var partiordförande, känd för sin aktivitet i nazistiska Nordiska rikspartiet och hot mot Hagge Geigert: ”Vi skall bränna dig, ditt jävla judesvin.” Betänk att när Jimmy blev medlem visste han vem Klarström var, att SD bildades av medlemmar från Vitt Ariskt Motstånd och Bevara Sverige Svenskt. Organisationer där medlemmar hälsade varandra med Heil Hitler. Betänk att den kände nazisten Gustaf Ekström, som tjänstgjorde i nazistiska SS under kriget var en av grundarna av SDs Malmöavdelning, avled samma år som Jimmie blev medlem.

Detta är ytterst besvärande fakta för SD. Anders Klarströms politik motsvarade bäst Jimmie Åkesson politiska ståndpunkter, enligt Åkesson själv. Så han var väl medveten om vad slags parti han gick in i. Men intelligent som han är, har han och partiledningen insett att en nazistinfluerad retorik, modell Klarströms, inte gynnade uppbygget av ett nationalistiskt högerextremt massparti. Därför har de slipat retoriken, ersatt befläckade begrepp som exempelvis ras med det mindre befläckade kulturell etnicitet.

Partisekreteraren och riksdagsmannen Richard Jomsdorf, uttrycker partiets strategi väl:”Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss efter den verklighet som råder här. Det innebär inte minst att vi måste anpassa vår retorik efter rådande läget.”Tydligare än så kan det knappast uttryckas, att SDs högernationalistiska lösningar på samhällsproblemen fortfarande pulserar i deras blodomlopp.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Jimmie Åkessons twitterinlägg Juni 2021 väcker frågor:”Till skillnad från Magdalena Andersson och hennes socialdemokrater kommer vi (SD) varken att lämna eller överge våra rötter.”Sveriges rötter, SDs rötter eller bådadera?

Att SD tog initiativ till vitboken är utmärkt. Den ger bensin åt det som bland annat EXPO, Gellert Tamas och inte minst den liberale fd riksdagsledamoten Olle Wästberg varnar för i sin bok ”Den hotade demokratin”, att SD utgör ett hot mot den liberala demokratin.

Så min fråga till dig som överväger att rösta på SD kvarstår – är det ett pris du är beredd att betala?

Gay Glans, partilös men politiskt intresserad, osäker på vem som ska få min röst.

Läs också:
Sven Lundh (SD), Ulf Berggren (SD) & Hanna Nilsson (SD):Mot okunskapen om SD
Stanley Hallström: Ett svenskt folkhem byggs knappast med SD:s tänkesätt
Torgny Holmberg (SD): Tom retorik vinner inte i längden
Håkan Spångberg: En väl genomtänkt röst för Sveriges bästa
Gay Glans: Tänk dig noga för, innan du röstar på SD
Torgny Holmberg (SD): Svar till Gay Glans om folkhemmet
Gay Glans: Ingen plats för fria kvinnor i SD:s folkhem

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se