logga-ligg-tjock

Planerar för inflyttning på Björksäter trots överklagande

Planerar för inflyttning på Björksäter trots överklagande

Inflyttningen på Björksäters äldreboende förbereds nu, trots att även kommunens beslut att hyra boendet överklagats. Foto: Berit Önell

Kommunens beslut att hyra Björksäters äldreboende i ett halvår har överklagats. Hyresavtalet kom till i syfte att påbörja inflyttningen på boendet i väntan på att överklagandet av beslutet om köpet avgörs i domstol. Planeringen för inflyttning på Björksäters äldreboende fortsätter nu, trots det nya överklagandet. Under måndagen håller omsorgsförvaltningen ett uppstartsmöte.

Kommunens köp av den tidigare postterminalen på fastigheten Brännmästaren 7 upphävdes vid årsskiftet på grund av att domstolsprocessen dragit ut på tiden. Men så blir det alltså inte med Björksäter. Kommunfullmäktige hann besluta att flytta fram datum för köpet till den 30 juni då hyreskontraktet för demensboendet för Ekegården går ut – och att hyra boendet fram tills dess.

Omsorgschef Åsa Ollerstam Lundh förklarar att hyreskontraktet inte påverkas av att beslutet att hyra boendet överklagats.

– Vi planerar vidare på inflyttning, skriver hon i ett mejl till Frilagt.

Tanken har hela tiden varit att successivt avveckla Ekegården under våren samtidigt som inflyttning på Björksäter påbörjas. Den planeringen fortsätter nu, trots att även kommunfullmäktiges beslut den 13 december att hyra boendet överklagats.

Den klagande, samma person som överklagat köpet av Björksäters äldreboende, hävdar att beslutet inte tillkommit i laga ordning. Hen har begärt och fått anstånd i fyra veckor för att komplettera sitt överklagande.

Berit Önell

Läs mer:

2021-05-07 Kommunen vill köpa äldreboendet på Björksäter

2021-07-27 Ett första ja till Björksäters äldreboende med sandstrand

2021-09-08 Köp av Björksäters äldreboende överklagat

2021-12-09 Vill hyra Björksäters äldreboende i väntan på dom

2021-12-14 Kuppförsök, Björksäter och naturvård

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se