torsjö live vers2

”100-tals vill bo i huset i Officersparken”

”100-tals vill bo i huset i Officersparken”

Byggföretagaren Jacob Karlsson tillbakavisar nu kritiken mot femvåningshus i Officersparken på T4 där musikpaviljongen ligger idag.

– Jag kom tillbaka från semestern igår och har bara fått positiv respons. Det finns hundratals som vill bo i det här huset, säger han till Frilagt på onsdagseftermiddagen.

Jacob Karlsson säger sig bara ha fått positiv respons för att bygga där musikpaviljongen står på T4. Foto: Berit Önell
Jacob Karlsson säger sig nu bara ha fått positiv respons för att bygga där musikpaviljongen står på T4. Foto: Berit Önell

I dagens Norra Skåne säger han dock något helt annat. Han förklarar där att han är villig att backa och bygga på annan plats.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Om många är emot bygget får vi naturligtvis bygga någon annanstans, under förutsättning att ingen annan får bygga på tomten, säger han till Norra Skåne.

Jacob Karlssons bolag Karlsson Equity Holding AB har tecknat ett köpeavtal med kommunen om marken, men blir inte formellt ägare förrän tomten styckats av och paviljongen flyttats.

Karlsson säger sig i Norra Skåne villig att byta tomten mot en annan om kommunen vill det.

När Frilagt får tag i honom på telefon har han inte tid att prata eftersom han är upptagen i ett möte. Frilagt hinner dock fråga om det som står i Norra Skåne stämmer, att han kan tänka sig att bygga någon annanstans med anledning av protesterna.

– Det har jag inte sagt. Jag har inte sett artikeln och kan inte kommentera något jag inte sett, men så har jag aldrig sagt, säger han.

Istället vill han betona att han fått positiv respons för att bygga flerbostadshuset på paviljongens plats.

Billigare men ändå dyrt

Enligt detaljplanen ska paviljongen flyttas till kaserngården. I köpeavtalet tar kommunen på sig ansvaret att utföra flytten. Kostnaden var dock inte klarlagd innan köpeskillingen bestämdes till en miljon kronor och avtalet skrevs under i början på juni.

Frilagt avslöjade sedan att kostnaden för att flytta paviljongen blir högre än köpeskillingen. Nu kan kommunens handläggare Alexander Haglund på exploateringsavdelningen dock berätta att priset gått ner lite: från 1,3 miljoner kronor till cirka 1 050 000 kronor, alltså fortfarande högre än köpeskillingen.

Priset är i vilket fall väsentligt dyrare än de ansvariga väntat sig.

– Prissänkningen beror på att det hade blivit något missförstånd om hur fundamentet på paviljongen skulle hanteras, förklarar Haglund.

Priset gäller för att gräva upp den murade paviljongen och flytta den i ett stycke.

– Att flytta den i bitar och bygga upp den igen blir inte billigare, så det skulle inte vara lönt, säger Alexander Haglund.

Exploateringsavdelningen och tekniska nämnden har ingen budget för flytten. Kommunstyrelsen ska avsätta pengar, men har ännu inte fått frågan på sitt bord.

På måndag återkommer mark- och exploateringschef Jakob Tannerfalk från semestern och då ska tjänstemännen diskutera frågan om musikpaviljongen.

Frilagt har sökt kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) för en kommentar.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:
10/6 Femvåningshus före värdefull kulturmiljö
14/7 Musikpaviljongen kan bli för dyr att flytta
15/7 Rivning av paviljong brott mot detaljplanen
17/7 Vill arrangera konsert i musikpaviljongen
1/8 Föreningar vill rädda musikpaviljongen
4/8 Namninsamling för musikpaviljongen

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se