torsjö live

Konsert till förmån för musikpaviljongen

Konsert till förmån för musikpaviljongen

Nästa söndag, den 16 augusti, blir det konsert i musikpaviljongen på T4-området.

– Det är en fantastiskt fin miljö och konserten blir en uppmaning att visa stöd för paviljongens bevarande, säger initiativtagaren Leif Henningsson, medlem i Hesslekören, som är arrangör tillsammans med Evert Storm i Stadsmusikkåren.

Leif Henningsson fick idén om en konsert sedan  han på Facebooksidan Hässleholm förr i bild läst Frilagts artikel om att paviljongen är rivningshotad eftersom det kan bli för dyrt att flytta den, men att en rivning skulle strida mot detaljplanen.

Han hoppas, som många andra engagerade invånare, att musikpaviljongen ska få stå kvar på sin plats i Officersparken. I så fall krävs dock att kommunen ändrar sitt beslut om att flytta byggnaden till kaserngården och tillåta femvåningshus i parken. Enligt köpeavtal är marken redan såld till Jacob Karlsson som alltså vill bygga flerbostadshus där. Ägarbytet sker dock först när marken är avstyckad och paviljongen flyttad.

– Det har varit många turer och jag höll nästan på att ge upp tanken på en konsert eftersom alla var på semester. Men så kontaktade jag Evert och hörde vad han tyckte. Jag är jätteglad att det här nu har kunnat komma till stånd, berättar Leif Henningsson.

Evert Storms son Torgny Storm på tuba och Lars Ward på klarinett  i Low budget big band spelar i musikpaviljongen den 16 augusti klockan 14.30. De utlovar en blandad repertoar med bland annat marschmusik och evergreens. Konserten är gratis och publiken uppmanas ta med egen kaffekorg.

Arrangemanget är inte tänkt att bli en demonstration eller liknande.

– Vi hälsar välkommen och säger något om varför vi gör det här, men sedan är det en konsert helt enkelt, förklarar Leif Henningsson.

Han hoppas på återkommande konserter i musikpaviljongen.

– Det här blir egentligen ett test, säger han och hoppas att folk ställer upp och kommer för att visa att musikpaviljongen fortfarande kan användas.

Han tycker att exempelvis kulturhuset skulle kunna ha en enkel teckningslista där de som vill spela i musikpaviljongen kan skriva upp sig.

– Även Hesslekören skulle kunna framträda, det finns plats för cirka 45 personer i paviljongen. Men det får kanske bli en vårkonsert. Vi hoppas att paviljongen står kvar till våren. Det är så vackert här, säger Leif Henningsson.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:
10/6 Femvåningshus före värdefull kulturmiljö
14/7 Musikpaviljongen kan bli för dyr att flytta
15/7 Rivning av paviljong brott mot detaljplanen
17/7 Vill arrangera konsert i musikpaviljongen
1/8 Föreningar vill rädda musikpaviljongen
4/8 Namninsamling för musikpaviljongen
5/8 100-tals vill bo i huset i Officersparken

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se