Gruppen-3a-328x120

Kommunen tog emot protestlistorna

Kommunen tog emot protestlistorna

Helena Karlsson, till vänster, överlämnade protestlistorna till kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S). Även tekniska nämndens ordförande Lars Olsson (C) och tekniske chefen Mats Svensson var med vid överlämnandet i stadshuset. Foto: Urban önell
Helena Karlsson, till vänster, överlämnade protestlistorna till kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S). Även tekniska nämndens ordförande Lars Olsson (C) och tekniske chefen Mats Svensson var med vid överlämnandet i stadshuset. Foto: Urban önell

655 personer kräver att paviljongen på T4 bevaras och får vara kvar där den är idag.

– Jag hoppas och tror att politikerna lyssnar till vad folk tycker, sa Helena Karlsson, strax före överlämnandet av protestlistan.

 Helena Karlsson tog själv initiativ till namninsamlingen. De medborgare som inte kom till hennes arbetsplats, Kafe Verumsgården för att skriva på, fann hon under stödkonserten vid paviljongen under söndagen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Protestlistorna bestod av 32 sidor med totalt 655 namn för musikpaviljongens bevarande.
Protestlistorna bestod av 32 sidor med totalt 655 namn för musikpaviljongens bevarande.

Luntan, bestående av 32 sidor, togs emot av kommunalrådet Lena Wallentheim (S). Även tekniske chefen Mats Svensson och ordföranden för tekniska nämnden, Lars Olsson (C ) deltog vid det knappt tio minuter långa mötet under torsdagen i Hässleholms stadshus.

Lena Wallentheim bekräftade att diskussioner om paviljongens framtid pågår. Helt enkelt är det inte. Politikerna är formellt bundna av ett fullmäktigebeslut från 2009. Det bäddade för de aktuella byggplanerna och den planerade flytten av paviljongen.

Men något besked om politikerna är villiga att riva upp sitt tidigare beslut eller ej kunde Lena Wallentheim inte ge. Det är än så länge en öppen fråga hur det blir med musikpaviljongen, Officersparken och det planerade femvåningshuset på tomten.

Text och foto: Urban Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:
10/6 Femvåningshus före värdefull kulturmiljö
14/7 Musikpaviljongen kan bli för dyr att flytta
15/7 Rivning av paviljong brott mot detaljplanen
17/7 Vill arrangera konsert i musikpaviljongen
1/8 Föreningar vill rädda musikpaviljongen
4/8 Namninsamling för musikpaviljongen
5/8 100-tals vill bo i huset i Officersparken
6/8 Konsert till förmån för musikpaviljongen
7/8 Hon vill ha möte om paviljongen
13/8 Billigare flytt och dialog om paviljongen
15/8 Jacobsskolan kan inte flytta paviljongen
16/8 Succé för konsert i musikpaviljongen
18/8 Namninsamling för paviljongen lämnas

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se